Travel and Expense

Van papierwerk naar patiëntenzorg: de voordelen van SAP Concur voor ziekenhuizen

SAP Concur Team |

Het werk in ziekenhuizen is de afgelopen jaren flink veranderd. Veel handmatige werkzaamheden zijn gedigitaliseerd. Dat leidt tot meer efficiëntie, maar toch is de werkdruk nog altijd groot. En dus is het belangrijk om te blijven kijken naar nieuwe, innovatieve manieren om processen binnen de organisatie te optimaliseren.

Nauwkeurigheid staat voorop in ziekenhuizen. Alles moet tot in detail kloppen, ook administratief. Maar ook efficiëntie speelt een belangrijke rol. Hoe eenvoudiger en sneller handelingen zijn, hoe beter. Zorginstellingen moeten er immers alles aan doen om papierwerk tot een minimum te beperken zodat het publiek geld besteed wordt aan zorg en niet aan onnodig papierwerk.

SAP Concur biedt hierbij nieuwe mogelijkheden. SAP Concur is een softwareoplossing die is ontworpen om organisaties te helpen bij het stroomlijnen van uitgaven en het beheren van reiskosten.

De belangrijkste voordelen van SAP Concur voor ziekenhuizen zijn;

Simpel en snel

Zorgverleners zijn vaak onderweg. Het kan dan tijdrovend en omslachtig zijn om onkostendeclaraties te beheren. Met SAP Concur leggen zorgprofessionals hun onkosten eenvoudig vast. Om een bonnetje te declareren, hoef je er alleen maar een foto van te maken met de app. Concur doet de rest. Fouten en vertragingen die optreden bij een handmatige verwerking van declaraties zijn daarmee verleden tijd.

Grip op compliance

Ziekenhuizen in Nederland moeten voldoen aan strikte regelgeving. Niet alleen op het gebied van gezondheidszorg, maar ook wat betreft de administratie en financiën. Dankzij een specifieke configuratie helpt SAP Concur je om hieraan te voldoen. Onkostendeclaraties en reisboekingen worden automatisch getoetst op de relevante regelgeving. Zo voorkom je mogelijke overtredingen en de bijbehorende vervelende gevolgen.

Meer inzicht, meer transparantie

Financiële transparantie wordt steeds belangrijker voor zorgorganisaties. Beheerders en financiële teams willen realtime inzicht in alle cijfers en details. SAP Concur sluit hierbij aan. Uitgaven en onkostendeclaraties zijn direct in te zien. Zo is het ziekenhuis beter in staat om snel gefundeerde beslissingen te nemen over budgetten en financiële planning.

Zorgeloos en overzichtelijk op reis

Je medewerkers zijn veel op reis. Bijvoorbeeld naar conferenties en trainingen, of op bezoek bij samenwerkende ziekenhuizen en zorginstellingen. Met SAP Concur zijn reizen altijd overzichtelijk. Voor iedereen. Zorgprofessionals en administratieve teams kunnen reizen plannen, boeken en beheren. Ook registreer je eenvoudig en snel je onkosten. Zo gaat je zorgprofessional écht zorgeloos op reis.

Optimale rapportages en analyses

Ziekenhuizen verzamelen enorme hoeveelheden gegevens. Al je informatie over uitgaven en onkosten vormen samen een schat aan informatie. Maar in hoeverre gebruik je deze data nu? SAP Concur helpt je om deze data om te zetten in waardevolle en bruikbare rapportages, trends en patronen. Zo weet je zeker dat je voortaan weloverwogen beslissingen neemt op basis van betrouwbare gegevens.

Tevreden medewerkers

De zorg draait om mensen. Zonder goede mensen, geen goede zorg. Dat geldt niet alleen voor artsen, maar ook voor alles wat achter de schermen gebeurt. SAP Concur draagt graag een steentje bij aan betere en betaalbare zorg in Nederland door processen te stroomlijnen en te vereenvoudigen. Zodat zorgprofessionals zich kunnen richten op hun kerntaken, zonder belast te worden om omslachtige administratieve taken. En zodat administratieve medewerkers zo prettig én efficiënt mogelijk kunnen werken.

Wil je meer weten over SAP Concur en de efficiëntieslag die jouw ziekenhuis kan behalen? Kom dan naar de SAP Inspiratiedag voor Ziekenhuizen op 2 oktober. Tijdens deze middag staat het ‘Ziekenhuis van de toekomst’ centraal en komt u aan de hand van korte demo’s Finance en Rapportages, Inkoop en Logistiek, en HR meer te weten over wat SAP voor uw ziekenhuis kan betekenen. Ook vertellen interessante sprekers je alles over de meest recente en relevante digitale ontwikkelingen voor je ziekenhuis. Meld je snel aan voor deze inspirerende dag in Den Bosch!

Travel and Expense
Business travel enables your company to sit across the table from key clients it helps you build relationships and foster partnerships with prospective customers it is in fact the si...
Keep reading
Travel and Expense
Small to mediumsized businesses are trying to squeeze every ounce of savings out of their budgets right now yet many waste thousands of pounds each year on travel and expenses they c...
Keep reading
Travel and Expense
If you're considering taking a look at travel and expense management systems these three are the real benefits that really matter.
Keep reading