De 3 belangrijkste uitdagingen voor travel managers – en hoe je deze overwint

Het ecosysteem rondom zakelijk reizen blijft veranderen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van GBTA. Met de juiste tools tackel je de uitdagingen van het moment en lever je als travel manager nóg meer waarde voor je organisatie. Maak kennis met de drie grootste uitdagingen waar travel managers mee te maken krijgen en ontdek hoe je deze overwint.

Lees meer over het veranderende landschap van zakelijk reizen: download het volledige GBTA-rapport.

 

Beleid naleven en onzichtbare uitgaven voorkomen

Gemiddeld wordt 37% van de hotels en 15% van de vluchten niet via de corporate kanalen geboekt. Met TripLink, onderdeel van Concur Travel, pik je dit soort directe boekingen tóch op, zonder collega’s aan te moedigen om hun reizen via andere kanalen te regelen. Zo weet je zeker dat jouw organisatie de prijzen betaalt die je onderhandeld hebt en zorg je bovendien dat medewerkers zich aan het corporate reisbeleid houden.

 

Optimale reisbeleving

Veel bedrijven richten zich steeds nadrukkelijker op hun reizende medewerkers. Maar liefst 34% van de travel managers geeft aan meer tijd te besteden aan directe communicatie met reizigers of aan de zaken waar zij zich zorgen om maken. Met TripIt kunnen travel managers inspelen op deze ontwikkeling. TripIt helpt reizigers op hun bestemming te komen met functionaliteiten als Go Now. Go Now geeft de reiziger bijvoorbeeld een melding als het tijd is om naar het vliegveld te gaan. Ook biedt Go Now meldingen over de gate, plattegronden van vliegvelden en een handig overzicht met vervoersopties waar de reiziger na de landing gebruik van kan maken.

 

Welzijn en veiligheid van medewerkers

Reizigers verwachten snel bericht van hun werkgever wanneer zich een noodsituatie voordoet. Toch blijkt dat een derde van de travel managers niet weet hoelang het duurt om erachter te komen of alle medewerkers veilig zijn nadat er een incident plaatsgevonden heeft. Concur Locate helpt je snel contact te leggen met medewerkers en met hen te communiceren via voice, SMS en e-mail. Ook kun je incidentanalyses uitvoeren en voorafgaand aan de reis rapporten sturen die de reiziger op de hoogte brengen over gevaarlijke situaties. Daarnaast geeft TripIt toegang tot veiligheidscijfers over de buurt, onderverdeeld in verschillende categorieën zoals veiligheid voor vrouwen, politieke vrijheden, diefstal en gezondheid & medisch.

 

Lees het GBTA-rapport Lost in Translation voor een uitgebreidere analyse van de zaken waar travel managers mee te maken krijgen en doe inspiratie op om je travel programma optimaal te laten draaien.

Loading next article