Zakenreisnieuws.nl - SAP Concur: Het meest te winnen in het MKB-segment

SAP CONCUR: HET MEEST TE WINNEN IN HET MKB-SEGMENT

13 november 2018 | Door: Niek Vernooij | Foto: Reismedia

DEN BOSCH - SAP Concur, IT-specialist op het gebied van Travel, Expense en Invoice, wil meer klanten in het MKB-segment aan zich binden. “Ons platform is zo schaalbaar dat het ook toegevoegde waarde heeft voor het MKB-segment. Tegelijkertijd is dat ook de markt waarin nog het meest te winnen valt voor ons”, zegt Patrick Klaver, managing director Benelux van SAP Concur.

“We zijn niet de goedkoopste, maar dankzij ons ecosysteem en het feit dat we een sterke partij als SAP achter ons hebben staan bieden we onze klant de meeste toegevoegde waarde”, zegt Klaver.  “We zijn kind aan huis bij de grotere corporates, maar we hebben ook kleine consultancy firma’s die de wereld over reizen als klant.”

Het feit dat SAP Concur een grote partij als SAP achter zich heeft staan is volgens Klaver een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. “Aan de ene kant zit er veel kennis, en daarnaast zijn we ook financieel een stabiele partij. Klanten willen dat Travel, Expense en Invoice-tools integreren met hun ERP en HR-systeem. Dat kunnen we bieden dankzij onze kracht op het gebied van Research & Development.”

Het Amerikaanse Concur werd vier jaar geleden overgenomen door het Duitse softwarehuis SAP. Sinds begin dit jaar luidt de naam officieel SAP Concur. Volgens Klaver zijn de organisaties in de afgelopen jaren steeds dichter tegen elkaar aan gekropen. “Niet alleen qua mensen, maar ook qua Research & Development. Producten werden op elkaar afgestemd en systemen geïntegreerd.”

Vijftig procent groei
Een voordeel is verder dat SAP veel kennis over Compliance, Governance en GDPR heeft, vindt Klaver. “Ze snappen wat de Europese klant wil. SAP probeert het DNA van SAP Concur te behouden, maar aan de andere kant haar goede elementen erin te betrekken. Daarom zitten we nu beter in de Europese markt dan als we een onafhankelijk Concur waren gebleven. We groeien jaarlijks met vijftig procent in de EMEA-regio, dat kunnen we doen dankzij de nauwe samenwerking met SAP.”

Bron: Zakenreisnieuws.nl

Loading next article